Bingo FAQ

De meest gestelde vragen bij Bingocams kun je ook hier lezen:
Wanneer ik BingoCams opstart, krijg ik alleen maar een zwart scherm te zien.

Controleer of je de laatste Adobe Flash Player geinstalleerd hebt. Wanneer je geen Adobe Flash Player op jouw computer hebt geinstalleerd, of een verouderde versie hebt, kun je deze gratis downloaden vanaf de Adobe website. Wanneer je een firewall geinstalleerd hebt, of via een Proxy verbinding maakt, is het mogelijk dat deze instellingen problemen geven met het opstarten van BingoCams. Raadpleeg de instellingen van jouw firewall en Proxy. Jouw Proxy moet het toelaten dat het afspelen van *.swf bestanden toegestaan wordt!
Mag iemand anders in mijn huishouden ook een account hebben?

Per huishouden mogen er 2 accounts zijn. Het is dus mogelijk om tot 2 aparte accounts in een huishouden te starten.

Wanneer er meer dan 2 accounts aangemaakt zijn per huishouden, zullen wij deze accounts permanent sluiten. Wij houden ons het recht voor uitbetalingen te blokkeren wanneer er op deze wijze misbruik is gemaakt van onze inschrijfbonus.
Hoe werkt het opwaarderen via mijn telefoon?

Rechts onderin zie je een knop ‘kassa’. Wanneer je hierop klikt komt er een menu omhoog. In dit menu klik je op ‘koop’ tegoed. Het scherm ”Koop extra credits om te spelen opent’.

In dit scherm vind je drie tabbladen. ‘Telebankieren’, ‘Telefoon’ en ‘CreditCard’ , Klik op ‘Telefoon’ om het betaalvenster via de telefoon te openen. Je ziet een telefoonnummer staan. Bel met dit nummer om contact te maken met ons telefonisch betaalsysteem.

Voer het nummer dat je via de telefoon te horen krijgt in het invulvakje ‘Toegangscode’ in, en druk op enter. Hang pas op wanneer de code geaccepteerd is. Dit krijg je via de telefoon te horen.
Kan ik ook anoniem bellen?

In principe is dit mogelijk, maar het is absoluut niet aan te raden. Betalingsproviders kunnen het nummer nog steeds inzien, maar het verhindert de helpdesk om eventuele problemen met het opwaarderen van credits via de telefoon op te lossen voor je. Wij zullen telefoonnummers altijd vertrouwelijk houden, en niet gebruiken om contact met je op te nemen.
Hoe werkt het opwaarderen via IDEAL?

Rechts onderin zie je een knop ‘kassa’. Wanneer je hierop klikt komt er een menu omhoog. In dit menu klik je op ‘koop’ tegoed. Het scherm ”Koop extra credits om te spelen opent’.

In dit scherm vind je drie tabbladen. ‘Telebankieren’, ‘Telefoon’ en ‘CreditCard’. Klik op ‘Telebankieren’ om het scherm met deze betaalmethode te openen.

Selecteer het gewenste aankoopbedrag door op het pijltje te drukken onder ‘Aankoopbedrag’, en het juiste bedrag in het lijstje dat naar voren komt aan te klikken. Kies daarna jouw bank onder het kopje ‘Jouw bank’ op dezelfde wijze.

Klik op ‘koop saldo’ om een IDEAL venster te openen. Je kunt nu via uw vertrouwde bankomgeving de transactie afronden.

Tips:
Sluit IDEAL niet af met het kruisje van jouw browser, maar volg alle stappen. Zo voorkom je dat er een vertraging ontstaat bij het verwerken van jouw betaling.
Waarom moet ik mijn naam en woonplaats opgeven, als ik een uitbetaling wil doen?

Banken vereisen een minimale hoeveelheid informatie wanneer wij een uitbetaling willen doen. Naast het rekeningnummer is een naam, adres en woonplaats noodzakelijk om een uitbetaling te kunnen doen. Het is noodzakelijk dat de opgegeven n.a.w gegevens overeenkomen met de n.a.w. gegevens van de rekeninghouder van het rekeningnummer.
Hoe werkt het opwaarderen via Credit Card?

Rechts onderin zie je een knop ‘kassa’. Wanneer je hierop klikt komt er een menu omhoog. In dit menu klik je op ‘koop’ tegoed. Het scherm ”Koop extra credits om te spelen opent’.

In dit scherm vind je drie tabbladen. ‘Telebankieren’, ‘Telefoon’ en ‘CreditCard’. Klik op ‘CreditCard’ om het scherm met deze betaalmethode te openen.

Selecteer het gewenste aankoopbedrag door op het pijltje te drukken onder ‘Aankoopbedrag’, en het juiste bedrag in het lijstje dat naar voren komt aan te klikken. Klik daarna op het knopje ‘Koop Saldo’.

Klik in het scherm met informatie op ‘Ga verder’. Je komt in een scherm met een aantal invulvelden. Vul de invulvelden in, en klik op ‘betaal’.
Als ik mijn spel afsluit, of mijn spel wordt halverwege onderbroken, ben ik dan mijn credits kwijt?

Ons systeem is zo opgezet, dat je te allen tijde jouw credits behoudt. Jouw credits worden op jouw spelersaccount bewaard. Je kunt dus gewoon tussendoor het spel afsluiten als je even niet meer verder wilt spelen.

Wanneer er iets mis gaat, en het spel plotseling afgesloten wordt, terwijl je al wel kaarten gekocht hebt, ben je deze ook niet kwijt. Het spel speelt gewoon verder met jouw kaarten, en keert eventuele winsten gewoon aan je uit.

Mocht je toch het idee hebben dat je credits bent kwijtgeraakt, dan kun je altijd contact opnemen met onze helpdesk. Zij kunnen alle spellen inzien, en kijken wat er gebeurd is met jouw credits.
Zijn er limieten aan de hoeveelheid dat ik kan spelen?

In principe kun je zoveel spelen als je wilt. Wanneer wij echter abnormaal speelgedrag zien in ons spel, zullen wij de speler hiervoor waarschuwen.

Wanneer wij echter het idee hebben dat er mogelijk misbruik gemaakt wordt van ons spel om geld wit te wassen, om geld van gestolen telefoons, of oneigenlijk verkregen telefoonnummers te verkrijgen, of elk ander gedrag vertoond wordt dan normaal speelgedrag, reserveren wij het recht om uitbetalingen stop te zetten, tot onze fraude-afdeling een onderzoek heeft kunnen afronden.
Ik kan de cijfers op de kaarten niet goed lezen

Je kunt de grootte van de kaarten instellen door in de rechter bovenhoek van het kaartenvenster op de plus of min te drukken, naast het woord ‘vergroten’.
Ik heb Bingo! Waar moet ik dit aangeven?

Je hoeft nergens aan te geven dat je bingo hebt, dit doet het systeem automatisch voor je.
Hoe kan ik tijdens het spel zien of ik al bijna bingo heb?

Wanneer de optie ‘sorteren’ aanstaat, zie je de kaarten die het meest kans maken op een prijs vooraan. Tevens zie je via de kleuren op de kaarten of ze bijna Bingo hebben.
Hoe kan ik een cijfer dat is gevallen aanstippen op mijn Bingo-kaart?

BingoCams houdt automatisch de kaarten voor je bij. Op deze manier hou je meer tijd over voor jouw chatgesprek, en loop je nooit een prijs mis omdat je een nummer over het hoofd ziet.
Ik hoor niets! Hoe kan ik mijn geluid aanzetten?

Onderin het spel zie je een balk, waar ook de knop ‘bingo kamers’ zich bevindt. Naast deze knop zie je een luidsprekertje. Klik hierop om jouw geluidsinstellingen te veranderen.
Met hoeveel kaarten tegelijkertijd kan ik spelen?

Elke room heeft andere instellingen met betrekking tot het aantal kaarten dat je kunt kopen. Kijk wanneer je een kamer kiest in het ‘Kamer kiezen’ scherm naar de instellingen die je het beste uitkomen.
Wat kost een kaart?

Elke room heeft andere instellingen met betrekking tot de prijs van de kaarten die kunt kopen. Kijk wanneer je een kamer kiest in het ‘Kamer kiezen’ scherm naar de instellingen die je het beste uitkomen.
Ik heb gewonnen, maar ik heb maar de helft ontvangen van de getoonde prijzenhoeveelheid!

Wanneer twee, of meerdere, spelers tegelijkertijd een prijs winnen, wordt deze prijs verdeeld over deze spelers.
Hoeveel kan ik maximaal winnen?

Er zit geen maximum aan het prijzengeld dat je kunt winnen. De progressieve jackpot loopt onbeperkt op totdat deze gewonnen wordt, het overige prijzengeld wordt bepaald door de kosten van een kaart, en de hoeveelheid mensen die er in dezelfde kamer aanwezig zijn.
Hoe win ik de progressieve jackpot?

Je wint de progressieve jackpot wanneer er nog maar 32 ballen of minder getrokken zijn, en je al een volle kaart hebt. Wanneer je de progressieve jackpot wint, wordt deze automatisch aan jouw tegoed toegevoegd.
Hoe kan ik mijn winsten uitbetalen?

Rechts onderaan de pagina zie je een knop ‘Kassa’. Klik hierop om het kassa-menu te openen. Klik in het kassa-menu op uitbetalen. Het uitbetalingsscherm opent. Je ziet het bedrag staan dat je gewonnen hebt. Klik op uitbetalen om jouw saldo uit te betalen. Je ziet jouw aangevraagde uitbetaling verschijnen in ‘uitbetalingsgeschiedenis’.
Wat is uitbetalingsgeschiedenis?

De uitbetalingsgeschiedenis is een blok met informatie in het ‘uitbetalings-scherm’. Je komt hier door in het kassa-menu op ‘uitbetalen’ te drukken.

In het betalingsscherm zie je het ‘betaling id’. Dit nummer kun je gebruiken wanneer je vragen hebt met betrekking tot jouw uitbetaling. Het bedrag geeft het bedrag aan wat aan je uitbetaald wordt. Datum van aanvraag is de datum en tijd dat je jouw betaling aangevraagd hebt. De status geeft weer of wij de uitbetaling verwerkt hebben. Wanneer deze status op ‘verzoek’ staat, houdt dit in dat wij deze nog niet verwerkt hebben.

Wij verwerken betalingen op werkdagen binnen 24 uur. Betalingen die in het weekend (of na de laatste verwerkingsronde op vrijdag) uitbetaald worden, zullen maandag verwerkt worden.
Is het spelen van online bingo legaal?

BingoCams opereert onder een officiele goklicentie, en is gemachtigd om online kansspellen aan te bieden.
Ik heb een technisch probleem. Met wie kan ik contact opnemen?

Wanneer dit een niet account-specifiek probleem is kun je dit meestal aan onze chathosts voorleggen. Wanneer zij je niet kunnen helpen, kun je altijd contact opnemen met de helpdesk van BingoCams.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt. Hoe krijg ik een nieuwe?

Wanneer je in probeert te loggen, zie je rechts-onderin een knop ‘wachtwoord vergeten’. Klik hierom op het ‘wachtwoord vergeten’ scherm te openen. Vul het emailadres in waar je zich mee hebt geregistreerd, en druk op ‘versturen’.

Je ontvangt via de email jouw wachtwoord.
Welke betalingsmethodes kan ik gebruiken?

Je kunt jouw account opwaarderen met nieuwe credits via jouw telefoon, via IDEAL, en via Credit Card (Visa/Mastercard).
Hoe zie ik welke ballen er al gevallen zijn?

Wanneer er een spel aan de gang is, zie je standaard rechts in beeld in een venster alle spelers in de room vermeld staan. Om dit venster heen staan vier knoppen; spelers, vrienden, ballen, en opties.

Klik op Ballen om alle ballen te zien die al gevallen zijn.